der General Adem Huduti, und der General Avni Angun fuehrten den Militaer Putsch in der Tuerkei an

Posted on Juli 17, 2016 von

2Adem Huduti war im Kosovo als Kommandant, in Afghanistan, und soll Albanischer Abstammung sein.

Putschversuch: Adem Huduti und Avni Angun in Untersuchungshaft

Dennoch berichten Medien unter Berufung auf Ankaras Oberbürgermeister, dass ein Teilnehmer des Putschversuches der Pilot ist, der die russische Su-24 abgeschossen hatte und zudem Mitglied der Bewegung des Imams Fethullah Gülen ist.

Albanische Medien, über den Pilot, der im Preveso Tal, einer 100 % Terroristen Region im Balkan, Süd Serbien geboren wurde und auswanderte. Viele Terroristen wurden dort von den Amerikaner angeheuert und auch 2001 in Mazedonien für Terror Aktionen benutzt und eingesetzt. http://www.preshevajone.com/piloti-shqiptar-nga-presheva-ishte-ai-qe-goditi-aeroplanin-rus/
Yussuf Kurti
Yussuf Kurti, der Pilot der Türkischen F-16 der die Russen Maschine abschoss
TRTDeutsch.comvor 16 Stunden

Kommandant der Armee, General Adem Huduti und der 2. Stabschef und …

Ngjarjet në Turqi, arrestohet gjenerali shqiptar

Ngjarjet në Turqi, arrestohet gjenerali shqiptar

Postuar: 16/07/2016 – 20:17

Gjenerali shqiptar Adem Huduti është arrestuar pasi ishte pjesë e grushtit të shtetit kundër qeverisë turke. Ky fakt është bërë i ditur nga mediat turke.

Mediat turke raportojnë se Huduti ka lindur në Kosovë në vitin 1952 dhe është komandant i Ushtrisë së Dytë, pjesë e Këmbësorisë së Forcave të Armatosura të Turqisë.

Sakaq, BBC-ja shkruan se ai është figura më e lartë ushtarake e arrestuar deri tani, së bashku me Akin Ozturk. Huduti, i lindur në Kosovë, ka emigruar në Turqi dhe është diplomuar në Akademinë Ushtarake në vitin 1973. Ai ka shërbyer në Divizionin III të këmbësorisë në kufi me Greqinë, në Brigadën VII të këmbësorisë në kufi me Rusinë dhe ka marrë pjesë në Korpusin IX të Ushtrisë Turke.

Ndërkohë, për shumë vite, ai ka kontribuuar në forcat aleate tokësore të NATO-s për Europën Jugore, në Itali. Ndër të tjera, ai në 2014-n, Huduti u gradua si general-lejtnant dhe u emërua në Ushtrinë e Dytë, formacioni më i madh ushtarak i këmbësorisë së Forcave të Armatosura në Turqi. Pas sulmeve të 11 shtatorit 2001 në SHBA, Huduti ka shërbyer në Afganistan, ku ka drejtuar trupat turke. http://sot.com.al/aktualitet-bota/ngjarjet-n%C3%AB-turqi-arrestohet-gjenerali-shqiptar

 

Advertisements
Verschlagwortet: ,
Posted in: Balkan