Der Kosovo Vize Botschafter Urtak Hamiti wurde in Zagreb total betrunken verhaftet

Posted on August 2, 2013 von

0Albanische Diplomaten machen ständig Schlagzeilen. Oft wegen dem Drogen Handel, GEschäfte und Erpressung aller Art von Migranten und rund um Migranten und fast keiner der Gestalten hat eine Schule noch eine Ausbildung.

Der Aussenminister will den Fall untersuchen, wo Nichts geschehen wird, weil Urtak Hamiti, seinen Posten erkauft hat.

Also fährt man besoffen herum, terrorisiert Passanten und Zivilisten, beschäftigt viele Autos und ist so primitiv, das man überhaupt vollkommen betrunken mit dem Auto herum fährt.
Diplomati Urtak Hamiti shkakton skandal në Kroaci (Foto & Video)

Nga Express | 02 Gusht 2013 20:13

Madhësia e tekstit:

Kosova prodhoi një skandal të ri diplomatik. Një zyrtar i lartë i ambasadës sonë në Zagreb është arrestuar, e më pas është liruar, në gjendje të dehur.

KTV-ja mëson se bëhet fjalë për zv/ambasadorin Urtak Hamiti, i cili e ka dëmtuar gjithashtu veturën zyrtare të shërbimit diplomatik. Ministria e Jashtme është duke e shqyrtuar incidentin dhe do të veprojë në bazë të rregulloreve.

I dehur, për toke, i rrethuar me policë dhe një veturë diplomatike të dëmtuar afër.

Skandalin e ri diplomatik të Kosovës e ka pasqyruar gjerësisht televizioni kroat Nova, në versionin elektronik të saj, Dnevnik.

Sipas përshkrimit të saj, zyrtari kosovar ka çmendur njerëzit në rrugët e Zagrebit me sjellje të pakontrolluara me veturën e tij zyrtare.

Dëshmitarët thanë se ai goditi disa vetura që ndodheshin në parking, dhe ata e ndaluan dhe e mbajtën derisa erdhi policia për ta arrestuar.

Dëshmitarët i thanë policisë se zyrtari kosovar ishte aq i dehur saqë nuk mund të qëndronte në këmbë.

Në ambasadën e Kosovës në Zagreb e kanë konfirmuar për Dnevnik arrestimin e zyrtarit të saj, por pohojnë se nuk ka pasur aksident trafiku. Madje, ambasada e Kosovës e mohon edhe gjendjen e dehur të zyrtarit.

Sipas ambasadës, e gjithë ngjarja ishte keqkuptim dhe zyrtari ishte liruar pas 10 minutash. Sipas burimeve të Dnevnikut, zyrtari kosovar u lirua pasi që thirrej në imunitet.

Zv/ministri i Jashtëm, Petrit Selimi i ka thënë KTV-së se shefi i diplomacisë, Enver Hoxhaj është duke e shqyrtuar incidentin dhe të gjitha rrethanat dhe se do të veprojë konform rregulloreve.

“Ne presim sjellje shembullore nga diplomatët e Republikës së Kosovës”, ka thënë Selimi.

Urtak Hamiti është djali i nënkryetarit të Kuvendit të Kosovës, Sabri Hamiti, nga LDK-ja.

Ai ishte emëruar në shërbimin diplomatik qysh në fillim të krijimit të MPJ-së, që udhëhiqej nga Skënder Hyseni.

http://gazetaexpress.com/?cid=1,13,117977

Advertisements
Verschlagwortet: ,
Posted in: Kosovo