Jeta Xharra in den Medien: Die Slowenische Firma CETIS, beschuldigt “Giesecke & Devrient”, der Manipulation im Kosovo

Posted on März 5, 2013 von

0Jeta Xharra gilt als eine der bekanntesten Journalistinnen im Kosovo, natürlich ebenso mit Mord Drohungen überhäuft von Hashim Thaci, wie andere Koha Ditore Journalisten, oder von Lushtaku usw..

Manipulation der Tender, ist eine Spezialität der Profi Bestecher aus dem Westen, denn was Anderes kennt man auch nicht.

EULEX Festnahmen: Die Heckler & Koch Mafia im Kosovo, mit Hashim Thaci, Gernot Erler und Steinmeier

Die Slowenische Firma CETIS, beschuldigt “Giesecke & Devrient”, der Manipulation im Kosovo<
4.3.2013 von CrniLabudovi.

Nach Betrug und Bestechungs rund um die neuen Kosovo Pässe,  wurde die Pass Herstellung für die Kosovo Mafia Regierung neu ausgeschrieben: “Giesecke & Devrient”, war der Gewinner, weil nur diese Firma Pässe innerhalb 30 Tagen mit Chip liefern konnte für 10.000 Stück. Eine Million Pässe der Österreicher, wurden bis heute nicht bezahlt, sondern das Geld unterschlagen, direkt von den sogenannte Advisern des Innenministers. Die Deutschen, konnten auch keine Beweis, einer Kosovo Tochter Firma vorlegen, wie die Ausschreibung verlangt.

Es erinnert auch die Bundesdruckerei Geschäfte des Staatssekretärs Ludgar Vollmer, welche im Mafia Sumpf untergingen im einem grossen Bestechungs Geschäft, was im Visa Skandal aufflog und wo der Vize Innenminister Bujar Himci und die 3 höchsten Polizei Direktoren in Tirana im Oktober 2002 verhaftet wurden. Auch damals intervenierten die Amerikaner, wegen massiver Bestechung in der Ilir Meta Regierung.

Vorgeschichte, des EU Skandals:

10 % Vertrag für Bestechungsgeld im Kosovo: Die Österreichische Bundesdruckerei

Die EU und der Kosovo: Profi Gangster Bajram Rexhepi, will seine Beute von 2 Millionen € behalten

1/19/2005

Staatssekretär Ludger Volmer und seine Visa Skandale und Bestechungs Skandale mit der Bundesdruckerei in Albanien, Asien und Afrika

Die grossen Verbrechen: Staats Sekretär Vollmer und die Bundesdruckerei.
Wie der Spiegel richtig schreibt, arbeitet Ludgar Vollmer auch mit Kriminellen zusammen, die in den Frauen Handel verwickelt sind. Seine Visa Beschaffungs Aktionen für die Ukrainische und Albanische Mafia, beschäftigt den Bundestag im Moment.

Festnahme des Geschäfts Partner von Ludgar Vollmer in Albanien, u.a. die höchsten Polizei Direktoren und der Vizw Innenminister Bujar Himci im Oktober 2002. Der Innenminister und Mafia Boss Ilir Gjoni, dankte zuvor ab und floh in die USA, ebenso war der Geschäftsparnter und Mafia Boss Ilir Meta ab Ende Januar 2002 nicht mehr im Amte, nachdem seine guten Freunde und der Ehefrau, als Drogen Schmuggler und mit Diplomaten Pass natürlich verhaftet wurden in Italien.

Ludgar Vollmer schweigt zu diesen Festnahmen bis heute!

Sllovenët Dyshojnë se MPB-ja Manipuloi Tenderin e Ri të Pasaportave

nga  Jeton MusliuPrishtinëMars 04, 201301:00

Kompania sllovene CETIS dyshon se tenderi i ri i pasaportave biometrike është manipuluar. Ajo beson se fituesi gjerman G&D ose ka stoqe pasaportash të gatshme ose e dinte se do të fitonte tenderin dhe ka prodhuar dokumentet, se përndryshe nuk mund të prodhohen 10 mijë pasaporta për 30 ditë. Sllovenët ngrehin dilemë edhe në lidhje me një kriter të tenderit për çipa si dhe marrëdhënien e G&D-së me OeSD-në austriake së cilës i ishte ndërprerë kontrata. Cetis thotë se me siguri do të ankohet. Por, kompania fituese gjermane D&G thotë se është e vetmja kompani në botë që e kryen vet tërë procedurën e prodhimit të pasaportave.

Kompania CETIS nga Sllovenia dyshon se tenderi i ri milionësh për furnizim të kosovarëve me pasaporta elektronike është manipuluar.

Sllovenët dyshojnë edhe mundësinë e marrëveshjes paraprake ndërmjet Ministrisë së Brendshme të Kosovës dhe kompanisë “Giesecke& Devrient” GmbH.

Gjermanët fituan tenderin për furnizim me rreth 1 milion pasaporta biometrike për Kosovën, të të gjitha llojeve përgjatë 36 muajve të ardhshëm, të enjten e kaluar, me ofertën e tyre prej 6,631,896 eurosh.

G&D është më e shtrenjtë se CETIS për rreth 140 mijë euro.

Përkundër kësaj, garancia e sjelljes së 10 mijë pasaportave për 30 ditë nga dita e nënshkrimit të kontratës, e mundi CETIS-in.

Ofertat e CETIS-it dhe G&D-së ishin të vetmet që ishin vlerësuar të përgjegjshme (që kanë plotësuar kriteret).

Kompania sllovene edhe në vitin 2011 ishte afër të fitonte tenderin që atëherë e fitoi kompania austriake OeSD, me të cilën tash MPB-ja ka ndërprerë kontratën dhe po zhvillohen hetime për zhdukjen e 1.4 milionë eurove.

CETIS-i kësaj here humbi për 5 pikë. Sjellja e pasaportave brenda 90 ditëve, siç është kërkuar në tender nga Ministria, ka marrë 3.33 pikë kurse çmimi i ofertës ka marrë 90 pikë, në total 93.33 pikë.

E gatishmërinë e sjelljes së pasaportave për 30 ditë nga G&D, komisioni e vlerësoi me 10 pikë kurse çmimin e saj të ofertës me 88.11 pikë, në total 98.11 pikë.

CETIS-i është zhgënjyer shumë. “Kemi përshtypjen se jemi eliminuar padrejtësisht”, tha kjo kopani për Gazetën Jeta në Kosovë.“Jemi jashtëzakonisht të zhgënjyer”.

“Kemi përshtypjen se jemi eliminuar padrejtësisht. Jemi jashtëzakonisht të zhgënjyer” CETIS

G&D nuk dëshiron të komentojë detajet derisa procesi i tenderit të përmbyllet. “Por G&D është e vetmja kompani në botë që disponon vetë tërë zinxhirin e prodhimit të pasaportave”, thotë Heiko Witzke, shef për marrëdhënie me media në G&D.

Dyshimet e CETIS-it

CETIS nuk beson se është e mundshme të bëhet prodhimi, testimi dhe sjellja e 10 mijë pasaportave të para brenda 30 ditëve.

Përveç në kushte të caktuara.

“Si ekspertë me shumë vjet përvojë, besojmë se pasaportat e cilësisë së lartë nuk mund të prodhohen dhe të dorëzohen brenda 30 ditësh”, thotë CETIS-i për Gazetën Jeta në Kosovë. “Mendojmë se kjo pikë ka mundësi të jetë subjekt i manipulimit”.

Manipulimi besojnë se mund të jetë bërë në dy mënyra. “Kompania fituese ka stoqe pasaportash të gatshme për dikë tjetër, ose kanë rënë dakord paraprakisht dhe kanë prodhuar kopje pasaportash para kohe”.

Nëse do të ishte kështu, CETIS-i thotë se do të sillte edhe ajo pasaportat më shpejt se për 30 ditë.

CETIS-i ka dyshime edhe me të kaluarën e disa prej ofertuesve. “Është gjithashtu e nevojshme të përmendet se të gjithë ofruesit nuk ishin në gjendje të dëshmojnë historinë e pastër penale”.

Gazeta Jeta në Kosovë i ka kërkuar Agim Islamit, drejtorit të prokurimit në MPB, sqarime lidhur me dyshimet e ngritura nga CETIS-i. Ai nuk ktheu përgjigje.

Islami ditë më parë për Gazetën Jeta në Kosovë tha se secila kompani në kuadër të deklaratës nën betim, ka dorëzuar dokumentin përkatës nga gjykata e shtetit nga vjen.

“Me dokumentin që ka dorëzuar vërteton se nuk ka pasur probleme me ligjin”, tha Islami. “Ne nuk jemi as polici, as prokurori as hetues të hetojmë nëse ato që kanë deklaruar janë të vërteta ose jo”.

Gazeta Jeta në Kosovë raportoi javën e kaluar se D&G në vitin 2010 është hetuar nga autoritetet gjermane, por zyrtarët e saj thonë se dolën të pastër. Ajo ka pasur kontratë edhe me OeSD-në austriake, së cilës këtë muaj Ministria e Brendshme ia ndërpreu kontratën pas skandalit të zhdukjes së 1.4 milionë eurove.

“Në asnjë rast, OeSD-ja nuk ka marrë komponentë të tilla si këta çipa nga G&D-ja, për të përmbushur kërkesën e saj në Kosovë” G&D…………………..

…………….  http://gazetajnk.com/?cid=1,987,4863

Alles wird sabotiert, bis hin zu den Morden an den Rugova und LDK Intelligenz, inzeniert und organisiert durch die Todesschwadronen des US Botschafters Josef Limprecht und Ferdinand Xhaferie, mit Xahvit Halili, rund um Hashim Thaci.

KOHA DITORE
Wikileaks has published cables from the U.S. Embassy in Pristina that highlight America’s political influence in Kosovo. These latest Wiki cables present the role of U.S. Ambassador Christopher Dell with regard to the “premature” Prime Minister Hashim Thaci and his “ruthless” Democratic Party of Kosovo, PDK, following political moves that led to the collapse of the party’s coalition with the Democratic League of Kosovo, LDK.

Das Geldwäsche, Drogen Monopol Sponsering von VW – Mercedes durch Regierungs Bestechung im Balkan

Die Expansion von Mercedes und VW, mit Hilfe der Top Balkan Mafia in Richtung Süd-Ost!

In allen Zeitungen steht ja deutlich wie in dieser Ausgabe mit Titel Story, das Albanien allein eine Geldwäsche von 2 Milliarden $ pro Jahr hat und zur Geschäfts Politik der Deutschen Autofirmen gehört, das man diesen Super Verbrechern in jeder Art auch mit Geschäfts Visa, behilflich ist, zur Re-Investition und Geldwäsche. Man gewinnt damit gleich den potetesten Kunden Stamm. Dabei ist gerne die KfW und GTZ behilflich, hier mit Büro in Tirana.

Die VW Vertretung in Montenegro – ähnlich GTZ Partner und korrupter Lobbyisten, wie in Albanien: Alles bestens in Händen der Top Drogen Mafia

Kosovo:  Trust and Distrust –  Feb 20, 2013

Drogen, Geldwäsche, Terrorismus ist eine Einheit: selbst die NATO Website bringt nun eine Story

Advertisements