„Hunde“ in Albanien

Posted on Januar 3, 2013 von

0Es gibt sehr schlimme Geschichten, rund um Hunde im Balkan. In Wirklichkeit ist es ein Problem der Bildung und Kultur. Auch in der Türkei hat sich das ganz erheblich gebessert, wo es vor 30 Jahren schlimmste Zustände gibt. Hoch kriminell laufen aber viele Nord Albaner herum, welche keine Kultur noch Bildung kennen, und erschiessen Hunde aus Zeit Vertreib. Es sind immer Ortsfremde Gestalten. Auch etliche Balkanesen, wie Albaner, pflegen ihre  Hunde, als Status Symbol.

Magazina që strehon
natën qentë e Përrenjasit

Të tjera rreth shkrimit
VIDEO – Streha ndaj plumbave
TIRANE – Ja ku janë qenjtë e Përrenjasit, të shfaqur në një video të Animal Right Albania. Qenë e vullnetarë që kujdesen për ta me shpresën që Bashkia e qytezës gati në kufi me Maqedoninë të heqë dorë nga synimi për të eliminuar me armë zjarri. Video tregon magazinën e vënë në dispozicion nga një familje vendase, thonë vullnetarët. Gjatë natës strehohen aty dhe tani për tani janë të sigurt.

Bashkia, deri tani, nuk e ka respektuar takimin me vdekjen. Skadenca e vendosur nuk është respektuar për shkak të dorëheqjes, që ka shkaqe të tjera, të disa këshilltarëve komunalë. Ndërkohë, thonë nga Animal Right Albania, fati i tyre mbetet i varur në një fije peri. Vullnetarët ecin përpara dhe, siç kanë premtuar, këtë javë do të fillojë programi për kapjen, sterilizimin, vaksinimin dhe rivendosjen e tyre në territor. Në Shqipëri nuk ka struktura për t’i mbajtur.
“Për Përrenjasin jemi të lumtur – kanë thënë për GeaPress vullnetarët e Animal Right Albania – Ndonëse nuk kemi një përgjigje zyrtare të Bashkisë, duam të shpresojmë për më të mirën”.

Vullnetarët kanë falënderuar edhe shumë italianë që kanë dërguar ndihmën e tyre, veçanërisht selinë e ENPA në Vicenza.

Ndërkohë, një lajm jo i mirë, ka ardhur nga Durrësi ku, sipas vullnetarëve të ARA, tashmë jemi në natën e katërt që qentë e rrugës vriten me armë zjarri. Një pjesë e tyre është dërguar atje për të marrë më shumë informacion.

(im/shqiptarja.com)

Advertisements
Verschlagwortet: , , ,
Posted in: Allgemeines