Die Kosovo Mafia, will ihre gestohlenen Grundstücke und Bauten legalisieren

Posted on Juni 8, 2012 von

1Alles ist ein grosser Betrug, rund um Privatisierungen, wo der Balkan Schlächter Wesley Clark, die Albaner Mafia, oder Gestalten wie Frank Wisner und Elion Engel mitmischen. Das Interesse des Volkes, der Arbeit für Familien vertritt niemand. Wie in Albanien ist das Haupt Problem, das Idioten ohne Schul Bildung ein Land regieren.
VETËVENDOSJE! prangert die Privatisierung der KEK an
von Max Brym am 07.06.2012

Vollbild anzeigenDie „Bewegung für Selbstbestimmung“ (VV) verurteilt den ersten Schritt zur Privatisierung der KEK als, dass größte  Wirtschaftsverbrechen gegen die Menschen im Kosovo“ In der Pressemitteilung von VV ist zu lesen: „ Die Schaffung eines privaten Monopols in der Energieversorgung wird dem Volk in Kosova nur Schaden zufügen  Ein privates Monopol kann nur schaden und  wird die wirtschaftliche Situation des Staates und der  Gesellschaft in Kosova nur verschärfen. Das Volk wird unter Ausschluss der Öffentlichkeit enteignet Die Einwände der Bürger, insbesondere der KEK Arbeiter werden ignoriert. Die Regierung will die Gelder aus der Privatisierung der KEK nur benützen, um mit der momentanen schwierigen Haushaltslage herauszukommen. Die Theoretiker des freien Marktes, schaffen ein privates Monopol, ihr vorgeschobenes Argument ist, dass die KEK schlecht funktioniert und schlecht arbeitet Diese Mythen über Effizienz und Leistung sollen wichtige Fragen ausblenden.“

Weiterlesen…

Wie in Albanien schon damals vor 10 Jahren, kommen die gleichen kriminellen der Politik nun, um ihre illegalen Bauten, Grundstücks Raub ohne Ende zulegalisieren. Die normalen Gesetze, welche in Europa und in der Welt gelten, werden ausgehebelt. Landraub und illegales Bauen ist die Triebfeder der kriminellen Politik Banden, welche Beton und nochmal Beton als Geldwäsche Modell brauchen. Heute gelten in Albanien, keine Bau Gesetze noch Grundstücks Gesetze und es gab bis heute 8.000 Tode deshalb. Jeder macht was er will und Minister bauen selber illegal. Die heutigen Taliban Banden mit ihren Tausenden von Toden, rund um Betrug und illegalem Bauen haben in 20 Jahren mehr Tode verursacht, als ein Enver Hoxha mit 4.000 Toden in 50 Jahren.

Hashim Thaci baute sich eine 800 qm grosse Luxus Villa, wie Haradinaj ebenso vollkommen illegal. Identisch wie viele Albanische Minister, oder aktuell an der Tourismus Vernichtung ist der Kabinetts Chef des Gangsters Salih Berisha ebenso beteiligt.

Die Hashim Thaci Villa in Bau vor 2 Jahren und das ohne Urbanistik Plan, ohne Baugenehmigung

Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi – Schutzherr für Geldwäsche und Zerstörung der “Touristik Zone” in Albanien

Legalizohet mafia e ndërtimit

Enis Veliu | 08-06-2012 00:18 CET

(E plotësuar) Kuvendi i Kosovës ka miratuar Ligjin e ndërtimit, i cili është i bazuar në praktikat e Gjeorgjisë, duke refuzuar propozimet e ekspertëve evropianë. Në këtë projektligj kanë qenë të përfshirë dy gjeorgjianë si këshilltarë, të cilët kanë pasur takime të shpeshta më zyrtarët e Qeverisë së Kosovës. Ata janë Aleksi Aleksishvili, ish-ministër i Zhvillimit Ekonomik dhe ish-ministër i Financave në Gjeorgji dhe Temur Bolotashvili.

I pari është themelues i kompanisë konsulente në Gjeorgji “ Policy and Managment Consulting grup-PMCG, kompani kjo e angazhuar ta këshilluar qeverinë sesi të bëhet ky projektligj, ndërkohe që ai ka të punësuar edhe bashkëpunëtorin e dytë gjeorgjianin Temur Bolotashvili, i cili ka përfunduar studimet për ekonomi dhe menaxhment dhe nuk ka asgjë të bëjë me fushën e ndërtimit, mësohet nga dokumentet e siguruara nga gazeta “Zeri”.

Pasi që ka kaluar ky ligj me propozimin e komisionit të planifikimit hapësinor me në krye Nait Hasanin, dhe më pas me miratimin e tij në Kuvend, anëtarët e komisionit janë dërguar në një udhëtim në Turqi të hënën për të qëndruar atje në një takim me zyrtarët gjeorgjianë.

Në bazë të listës së pjesëmarrësve dhe agjendës së këtij udhëtimi, asnjë zyrtar nga Kosova nuk do ta ketë në agjendë mundësinë e prezantimit të gjeorgjianëve.

Nga ana tjetër, gazeta posedon një email i cili u është dërguar deputetëve nga Kosova, nga një zyrtare e lartë e Kuvendit të Kosovës, ku informohen për vizitën në Turqi dhe mëditjet që do të marrin në këtë email janë të të përfshirë të gjithë anëtarët e komisionit të cilët janë: Nait HAsani, Liburn Aliu, Rasim Demiri, Njazi Idrizi, Salih Morina, Afërdita Berisha –Shaqiri, Daut Haradinaj, Sevdije Lama dhe Etem Arifi.

Ekspertët e ndërtimit kundër

Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës, të cilët tash sa kohë janë duke e kundërshtuar këtë ligj duke dhënë argumente se e legalizon “mafinë e ndertimit” në Kosovë, kanë reguar të enjten duke thënë se dyshojnë se i tërë procesi ka qenë i kurdisur.

“Deputetët janë shpërblyer me pushim në Turqi disaditor, edhe kjo pasi që ka kaluar tashmë ligji, i cili bazohet në një vend me kaos urbanistik në vend se të merren për bazë praktikat evropiane”, ka thënë Valdet Osmani, kryetar i Asociacionit të Arkitektëve të Kosovës.

Sipas tij dhe asociacionit që ai përfaqëson, ky udhëtim shumë qartë vë në pah se zyrtarët e ministrisë dhe deputetët nuk janë në shërbim të qytetarëve të Kosovës, por mbrojnë interesat personale të disa gjeorgjianëve.

Ai tha se ky projektligj është kundërshtuar ashpër edhe nga udhëheqësit e komunave të Kosovës, opozita, si dhe profesionistët e kësaj fushe.

Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës i ka bërë të ditur se shumë ekspertë të huaj dhe vendorë nuk janë marrë për bazë rreth hartimit të këtij projektligji. “Ne vend se të orientohemi nga Evropa, në jemi duke i dhënë kahe të ardhmes drejt vendeve me kaos urbanistik, siç është Gjeorgjia ndër vendet më të varfra në Azi, që po e përcjellin tash 50 vjet”, thonë përfaqësuesit e këtij asociacioni.

Sipas tyre, me këtë ligj legalizohet ”mafia e ndërtimit” dhe u krijohet hapësirë biznesmenëve vendorë dhe atyre të huaj që ta shfrytëzojnë fushën e ndërtimit për të shpëlarë paratë e tyre të pista.

Zyrtarë nga AAK-së thonë se ministra dhe deputetët me këto veprime të pamatura dhe përbuzëse ndaj sugjerimeve të eksperrtëve do të rrezikojnë jetën e qytetareve të Kosovës nga shembjet e ndërtesave, si rezultat i projektimit dhe ndërtimit të dobët.

Ditë më parë edhe asociacioni i komunave të Kosovës ka reaguar duke thënë se nëse miratohet ky ligj, ai do të shkaktojë kaos urbanistik.

“Nëse ky draft, i cili pritet që brenda këtij muaji të marrë vlerësimin final nga Komisioni për Bujqësi, Pylltari dhe Mjedis e Planifikim Hapësinor, miratohet si i tillë, do të shkaktojë një kaos të madh në fushën e ndërtimit, do të stimulojë ilegalitetin dhe si i tillë bie ndesh me vetë Kartën evropiane mbi vetëqeverisje lokale, duke shkelur kështu edhe Kushtetutën e Republikës Kosovës”, ka thënë para pakë ditësh për “Zëri”, Sazan Ibrahimi, drejtor ekzekutiv i Asociacionit të Komunave të Kosovës (AKK).

I luten presidentes të mos e nënshkruajë

………

http://www.zeri.info/artikulli/2/8/50836/legalizohet-mafia-e-ndertimit/

Albanien und der Niedergang der Flug Drehscheibe Phistina

Hashim Thaci Leute in Aktion

Die Haradinja Absteige – Bordell mässig wie es zur Kultur passt.

Posted in: Kosovo