Thomas Mangelly, über die CIA Operation Kompanie 4000, als Operation in Albanien ab 1949

Posted on März 25, 2012 von

1Thomas Mangelly, damaliger Kompanie Chef, der Albanischen Formation, im Kalten Krieg, welche in Deutschland ausgebildet wurde. ab 1949 um einen Umsturz Versuch in Albanien zu organisieren. Abgestürzte US Flugzeuge in Albanien, zeugen noch heute von dieser Operation und den mehrfachen Versuchen, Enver Hoxha zustürzen und zu entmachten! Vor 30 Jahren gab es schon den Zigaretten schmuggel mit der „Sacra Corona Unita“, der Apulischen Mafia, was ebenso wie im kompletten Balkan, mit der US Zigaretten Mafia, den gut bekannten Firmen eingeleitet wurde, denn alle Balkan Führer, waren Anfang 1990 darin verstrickt. Drahtzieher für den gesamten Ostblock, war Frank Wisner sen. (Selbstmord durch erschiessen später), Vater des Berufs Verbrechers Frank Wisner, der heute das Betrugs Geschäfts mit der Privatisierung in Albanien leitet.

Exclusive – Kompania 4000

Publikuar më 25/03/2012

Pamjet e rralla që do të transmetohen sonte për herë të parë në emisionin “Exclusive” vijnë nga arkivi personal i ish-komandantit të kompanisë 4000, Thomas Mangelly.

Kompania 4000, një njësi paraushtarake e krijuar nga Shërbimi i Fshehtë Amerikan për Operacione Klandestine në Shqipëri ishte kampi kryesor ku stërviteshin të rinj shqiptarë të cilët dërgoheshin me mision zbulimi në Shqipëri.

Ishte viti 1949 kur amerikanët mendonin seriozisht për një destabilizim të mundshëm të Shqipërisë nëpërmjet Operacioneve të Fshehta, të cilat kishin si mision rrëzimin e pushtetit komunist. Operacioni sekret i koduar BGFiend (Bi xhi fiend) përfshinte një pjesë të madhe të mërgatës shqiptare, të cilët pas Luftës së Dytë Botërore kishin lënë Shqipërinë dhe ishin strehuar në disa vende perëndimore.

Pamjet e rralla të kampit ku stërviteshin shqiptarët e zgjedhur për këto operacione sjellin për shikuesin një copëz nga jeta e këtyre shqiptarëve të rinj të cilët përgatiteshin për tu parashutuar në malet shqiptare. Po kështu për herë të parë kemi pamje filmike të disa prej liderëve kryesorë shqiptarë të këtyre operacioneve si Abaz Kupi, Abaz Ermenji dhe Hasan Dosti, të cilët vizitojnë kompaninë 4000 në mjediset e kampit në Gjermani.