EULEX Durchsuchung im Kosovo Gesundheits Ministerium: Ilir Tolaj festgenommen

Posted on Januar 14, 2012 von

0Im Gesundheits Ministerium fand eine Razzia statt, wo dann General Direktor: Ilir Tolaj verhaftet wurde. Zitat Hashim Thaci: die Regierung ist nicht bestechlich, der wohl dümmste Spruch, denn ein Albanischer Politiker machen kann.
Vier Funktionäre des Gesundheitsministeriums Kosovos festgenommen Drucken

12.01.12

Die EULEX-Polizei ist heute gemeinsam mit der Kosovo-Polizei ins Gebäude des Gesundheitsministeriums in Pristina eingedrungen und hat im Rahmen der Ermittlungen der Korruption vier Funktionäre dieses Ministeriums festgenommen. Der EULEX-Vertreter Nicholas Hawton hat erklärt, dass unter diesen vier Personen auch der ständige Sekretär des Ministeriums Ilir Tolaj ist. Hawton hat, AP zufolge, erklärt, dass die vier Personen unter Verdacht der Korruption und Amtsmissbrauchs in der Fingierung von öffentlichen Wettbewerben und des Abschließens schädlicher Verträge verhaftet wurden. Die Aktion der EULEX wurde vom Büro des Sonderstaatsanwalts befohlen.

Arrestohet Ilir Tolaj
Artikujt tjerë

Publikuar: 12.01.2012 – 11:59

Prishtinë, 12 janar- (E plotësuar) Eshtë arrestuar sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së Shëndetësisë , Ilir Tolaj. Janë arrestuar edhe Zenel Kuçi, udhëheqës i Zyrës së Prokurimit dhe Hajrullah Fezën e Bekim Fushën udhëheqës të Njësisë Farmaceutike në MSH”, ka njoftuar shefi i Zyrës për informim në EULEX, Nicolas Hawton.
Forca të EULEX-it dhe të Policisë së Kosovës gjenden në objektin e Ministrisë së Shëndetësisë , ku janë duke kryer një bastisje. Ata kanë marrë materiale të shumta nga kjo ministri duke përfshirë edhe kompujterë .
Mësohet se cak i bastisjeve është sekretari i përgjithshëm i kësaj ministrie, Ilir Tolaj. EULEX pritet të dalë gjatë ditës me qëndrim zyrtar për aksionin.

Prishtinë, 12 janar -Sot, rreth orës 9 e 30 minuta, Policia e Kosovës në bashkëpunim me Policinë e EULEX-it, me urdhër të Prokurorisë Speciale, ka nisur bastisjen e disa zyrave në Ministrinë e Shëndetësisë, (Zyrën e Sekretarit të Përgjithshëm, të Prokurimit, Farmacisë, Divizionin e Cilësisë së Shërbimeve dhe Arkivin) në kuadër të hetimeve nën dyshimet për korrupsion, thekson një kumtesë e MSH.

Para fillimit të bastisjes, Policia ka njoftuar Ministrin e Shëndetësisë për veprimet që do ta ndërmarrë.

http://www.kohaditore.com/?page=1,13,83711

Stellungsnahme der Hashim Thaci Regierung im Show Theater der Dumm Kriminellen:

Witz des Jahres: PDK Vorsitzender: Gjergk Dedaj – „Die Regierung ist unbestechlich“
“Qeveria Thaçi më e pakorruptuara në rruzull” – „Thaci Regierung auf dem Globus unbestechlich“

Gjergj Dedaj (Foto: Astrit Ibrahimi)
„Qeveria Thaçi mir e pakorruptuara ne rruzull“

Nga Express Më 2010.05.05 ne ora 16.43
Kryetari i Partisë Liberale të Kosovës (PLK), Gjergj Dedaj, e konsideron Qeverinë e Kosovës si me të pastrën ne bote.

Dedaj, i cili është zëvendësministër ne kete qeveri, i beri Keto komente sot ne nje konference Për gazetarë, Herzog folur rreth bastisjeve nga EULEX-i ne Ministrinë e Transportit. Ai ka shprehur bindjen ne pafajësinë e ministrit Fatmir Limaj…………………http://www.gazetaexpress.com/web/index.php/artikujt/lexo/30001/C4/C13

Alte Tradition bei der dummen Kaste der Albaner Politiker: man baut vollkommen illega, weil man zu dumm ist einen Antrag auszufüllen und ebenso keine Gesetze versteht und sowas ignoriert.

TV Beitrag, über die vollkommen illegal gebaute Luxus Villa des Hashim Thaci

Die Grossmutter von Hashim Thaci hat halt viel gestrickt, so das sich der Enkel so eine Luxus Villa leisten kann.

Posted in: Allgemeines, Kosovo