Der wirtschaftliche Niedergang Albaniens: Flugverbot für „Belle Air“ und Probleme mit „Albanien Airline“

Posted on November 11, 2011 von

1Wegen technischen Problemen und undurchsichtigen finanziellen Gehabe, erhält “Belle Air” Flug Verbot in Europa.

Die Fluglinie, ist ein sehr wichtiger Zubringer nach Italien vor allem. Zu dem totalen Wirtschafts Desaster eine primitiven Mafia Regierung, sind nun über 100.000 Arbeitsplätze in der Touristik verloren gegangen, Tausende von Arbeitsplätzen in der Fischerei u.a. wurde 2010-2011, gezielt die besten Fischerei Schutz Zone der Adria (Fischerei Schutz Zone: Currila – Porto Romana, rund um den “Porto Germane”, vernichtet, durch illegale Bauten und Mafiöse Umtriebe, primitiver Mafia Banden der Stadt Durres und PD Partei und seiner kriminellen Minister und eines Verbrechers als Ministerpräsidenten als Parnter der Skrapari Bande usw..

Ebenso hat mit den Europäischen Flugbehörden Albanian Airline erhebliche Schwierigkeiten, weil es sich um ein Geldwäsche Unternehmen und um eine Schmuggler Airline handelt auch für Drogen. Der Besitzer ein Türke, war bis vor kurzem in Haft.

Der Besitzer der Albanian Airline: Ali Evsen, wurde mit Hussein Salem (Mubarak)in Spanien verhaftet 

“Belle Air”-“Alitalia”, ndizet konkurrenca
11/11/2011 08:40

“Belle Air”-“Alitalia”, ndizet konkurrenca
Me revokimin e lincensës për kompaninë “Albanian Airlines”, ndryshon edhe terreni i lojës në tregun e fluturimeve ajrore, ku tashmë pritet të zhvillohet një betejë e fortë mes shoqërive për zotërimin e linjave. 

Në mënyrë krejt të papritur, autoritetet më të larta të aviacionit civil europian ndërmorën një masë ekstreme ndaj shoqërisë së fluturimeve në fjalë, duke i revokuar licencën, për shkak të mungesës së garancisë financiare.

Sikurse kishte njoftuar më herët gazeta “Shqip”, në takimin e shumëpritur me shefat e Komitetit të Sigurimit Ajror, u morrën disa masa të forta edhe ndaj kompanisë tjetër të madhe, “Belle Air”.

Nëse kësaj të fundit i është pezulluar e drejta e fluturimit të një avioni, nga pesë që disponon gjithsej, ndëshkimi më i rëndë ka ardhur ndaj kompanisë së drejtuar prej Ali Evsen (Albania A.), aktualisht me arrest shtëpie (dha garanci 18 milionë euro) në Spanjë, me akuzën e pastrimit të parave.

Pikërisht këtu nis edhe zanafilla e dyshimeve të autoriteteve të BE-së, pasi garancia e vendosur nga bosi turk prej 3 milionë eurosh, kusht ky për masat e nevojshme të fluturimeve ajrore, nuk e ka bindur Komitetin e Sigurimit Ajror, e cila vendosi dje paradite, rreth orës 10.00 revokimin e licencës deri në plotësimin e kushteve për tre avionët e shoqërisë, të cilat mbajnë flamurin shqiptar.

Pra, ndëshkimi ka ardhur për katër avionë, ku një i takon “Belle Air” për mungesë të kushteve teknike dhe tre avionë të “Albanian”-it për mungesë garancie të nevojshme.

Lajmin për heqjen e të drejtës së fluturimit për të dyja shoqëritë e dha dje i pari në seancën plenare të Parlamentit, ministri i Transporteve, Sokol Olldashi.

Gazeta mëson se në mbledhjen e Brukselit ishte i pranishëm vetë Ministri, i shoqëruar edhe nga drejtori i autoritetit të Aviacionit Civil, Ervin Mazniku dhe nga përfaqësuesit e dy shoqërive.

Gjatë dhënies së vendimit, i pranishëm ishte vetëm Mazniku dhe dy shoqëritë, kurse Olldashi kishte mbërritur më herët në Tiranë për të dhënë lajmin, i cili për autoritetet shqiptare konsiderohet surprizë.

Çfarë ndodh me pezullimin e “Albanian”-it?

Kompania e bosit turk, Ali Evsen, ka të drejtë të qëndrojë pezull deri në rikuperimin e dokumentacionit me kushtet financiare dhe teknike, të cilat zgjasin deri në 5 muaj ose t’i vërë në punë linjat e saj, duke ia ofruar ndonjë shoqërie tjetër, kundrejt përfitimeve.

Ekspertët e fushës gjykojnë se kompania “Albanian Airlines”, e cila drejtohet nga “Evsen Group”, me seli në Azerbajxhan, ka shumë mundësi që avionët e saj dhe linjat t’i japë në përdorim për një tjetër kompani, e cila ofron më tepër para.

Gjasat janë që gara të zhvillohet mes “Belle Air” dhe kompanisë italiane (që kontrollohet kryesisht nga francezët), “Alitalia”-s. Duke qenë se tashmë “Belle Air” është e vetmja kompani e mbetur shqiptare dhe nga rreziku i ndonjë sanksioni për monopol, shanset që ‘garën’ për kontrollin e linjave të “Albanian”-it ta fitojë “Alitalia”, e cila zotëron fluturimet drejt Italisë.

Tregu i linjave me shtetin fqinj po zhvillohet në kushtet e një presioni të madh, pasi vetë “Albanian”-i kryente 6 fluturime në ditë, me një volum pasagjerësh prej 1 mijë vetash dhe ku norma e fitimit nuk ishte më e ulët se 50 mijë euro në ditë.

 

Është pak të dyshosh që italianët dhe francezët, me mbështetjen e spanjollëve (prokuroria e këtij shteti mban peng financat e Ali Evsen), të kenë luajtur një rol kyç me anë të lobimeve për pezullimin e licencës dhe kontrollin e linjave me vlerë disa milionë euro fitime neto.

…………………

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=222574

Der Besitzer der Albanian Airline: Ali Evsen, wurde mit Hussein Salem (Mubarak)in Spanien verhaftet

Andere Wirtschafts Themen über Albanien: