Feige Ratten der Albanischen Mörder Schwadron, weinen herum und fordern Asyl in UK und Menschenrechte

Posted on Oktober 2, 2011 von

0Killers cry human rights to stay in UK

Mazher Mahmood and Lee Sorrell

The government is failing to use legislation to deport Albanian criminals who are using human rights law to stay in the UK

Published: 2 October 2011

Bin Laden opens European terror base in Albania

Published on November 29, 1998, Sunday Times – London

Category: Islamic Terror in Kosovo

Chris Stephen in Tirana

ALBANIAN authorities working with the Central Intelligence Agency claim to have uncovered a terrorist network operated by Osama Bin Laden, the Islamic fundamentalist accused of masterminding the African embassy bombings last August. The network is said to have been set up to use Albania, a Muslim country, as a springboard for operations in Europe. Fatos Klosi, the head of Shik, the Albanian intelligence service, said last week that Bin Laden had visited Albania himself. His was one of several fundamentalist groups that had sent units to fight in Kosovo, the neighbouring Muslim province of Serbia, Klosi said. „Egyptians, Saudi Arabians, Algerians, Tunisians, Sudanese and Kuwaitis – they come from several different organisations.“ Klosi said he believed terrorists had already infiltrated other parts of Europe from bases in Albania through a traffic in illegal migrants, who have been smuggled by speedboat across the Mediterranean to Italy in huge numbers. Interpol believes more than 100,000 blank Albanian passports were stolen in riots last year, providing ample opportunity for terrorists to acquire false papers. Apparent confirmation of Bin Laden’s activities came earlier this month when Claude Kader, 27, a French national and self-confessed member of Bin Laden’s Albanian network, was jailed for the murder of a local trans lator. He claimed during his trial that he had visited Albania to recruit and arm fighters for Kosovo, and that four of his associates were still at large. Bin Laden is believed to have established an operation in Albania in 1994 after telling the government that he was head of a wealthy Saudi humanitarian agency keen to help Europe’s poorest nation. „Terrorist organisations have taken advantage of peaceful Islamic charity and religious groups,“ Klosi said. Albanian sources say Sali Berisha, who was then president, had links with some groups that later proved to be extreme fundamentalists. The Socialist party, which took over after Berisha’s government was driven out by country wide rioting, has since co- operated closely with American officials. American raids on Bin Laden’s men in Albania have failed to halt their operations entirely, however. The Americans have withdrawn non- essential staff from the country and fortified their embassy, fearing it may be attacked.

Si i shmangen ekstradimit kriminelët shqiptarë në Britani?

02/10/2011 18:15

Facebook

Një hetim i kryer nga gazeta më e madhe e së dielës “The Sunday Times”, ka zbuluar përmasat e përdorimit të ligjeve të të drejtave të njeriut në Britani nga shqiptarët që janë denuar për krime të kryera në vendlindjen e tyre për të shtyrë apo shmangur esktradimin në Shqipëri.

Që nga viti 2005, 36 kriminelë të kërkuar për t’u esktraduar nga Shqipëria janë arrestuar nga autoritetet britanike, por vetëm 18 prej tyre janë dërguar në Shqipëri.

Sipas gazetës, shumica kanë fituar shtetësinë britanike duke u paraqitur si refugjatë kosovarë dhe mund të vuajnë dënime të gjata me burg, nëse rikthehen në Shqipëri, ku gjykatat i kanë dënuar në mungesë për krime që përfshijnë edhe vrasjet.

Zyrtarë nga Njësia e Ekstradimit në Scotland Yard thonë për The Sunday Times se janë duke punuar seriozisht me qeverinë për të përshpejtuar proceset, si dhe për të pakësuar faturat ligjore dhe kostot e përfitimeve për ta, ndërkohë që betejat ligjore vazhdojnë nëpër gjykatat britanike.

Autoritetet britanike janë duke bashkëpunuar edhe me homologët e tyre në Shqipëri .The Sunday Times ka zbuluara se qeveria britanike nuk ka mundur të përdorë ligjet që mund të cojnë në deportimin e shqiptarëve, që kanë kryer krime në Britani dhe që kanë marrë shtetësinë me informacione të rreme.

Akti i Nacionalitetit i vitit 1981 lejon revokimin e shtetësisë së një individi, nëse provohet se personi e ka marrë atë përmes mashtrimit. Por Ministria e Brendshme britanike pranon se ligji kurrë nuk është përdorur për t‘i hequr dikujt shtetësine britanike.

Gazeta The Sunday Times boton edhe emrat dhe fotot e disa prej kriminelëve që janë në pritje të ekstradimeve ose që kanë mundur t’i shmangin ato, duke dhënë edhe hollësitë e argumentave të përdorur prej tyre.

Një zëdhënëse e Home Office i ka thënë gazetës: “ne jemi duke punuar seriozisht për t’i hequr shtetësine kujdo që e ka marrë atë përmes mashtrimit. Ne jemi në pritje të një rasti prove i cili do të na hapë rrugën për t’i hequr këtë të drejtë qindra vetëve që nuk e meritojnë.Një, rishikimi thekson zëdhënësja e Home Office britanik është duke u kryer aktualisht për të siguruar që ekstradimet nga Britania të jenë efektive”.

Ministrja e Brendshme Teresa Mei ka kërkuar tetorin e kaluar shqyrtimin e sistemit të ekstradimit dhe një raport për këtë ceshtje pritet të paraqitet brenda disa javësh.

Advertisements
Verschlagwortet: , , , ,