Kroatische Fähre, stoppt erst auf einem Strand bei Jablanka, wegen Steuerungs Problemen

Posted on August 18, 2011 von

0Die Steuerung der Motoren war blockiert, und es wurden mehrere Personen verletzt, als die Fähre mit Vollgas, durch die Schwimmenden raste und auf dem Strand von Jablanka stoppte. Anscheinend gab es aber keine Toden

© Rapska plovidba

18. 08. 11. – 11:00

18. 08. 11. – 11:00
Ferry speeds up to a beach full of people injuring seven

Croatian Times

A ferry was mistakenly speeding up into a beach full of people in Croatia injuring seven swimmers including a five-year-old girl.

The controls got blocked at the 3 million pounds worth and 500 tonnes heavy ferry Barbat of the local company Rapska Plovidba as the vessel turned towards the beach in Jablanac, northern Adriatic.

„We were shocked in the sea as the ferry went over our heads. It was like in a horror movie,“ one of the injured has commented on local television.

The ferry that carries 62 passengers and 400 cars got stranded on the beach in Jablanac. No passengers aboard the ferry was injured, but several cars inside were damaged.

Divers were searching the area as there was a suspicion someone could have got killed in the accident, but no bodies were found.

An investigation has been launched on the accident.

Seven injured people were transported into hospitals in the area of northern Adriatic, but no one’s life got endangered.

Trajekt u Jablancu odsukan: Sindikat pomoraca uvjeren da je posada postupila profesionalno

Foto: Goran Novotny / Cropix

TRAJEKT Barbat Rapske plovidbe, koji je jučer nasukao na sjevernoj strani ulaza u luku Jablanac, danas u 9.55 sati odsukan je vlastitim pogonom.

U tijeku je tegljenje broda na trajektno pristanište Mišnjak gdje će se nastaviti sigurnosna i upravna istraga oko utvrđivanja uzroka i okolnosti havarije.

> Trajekt naletio na kupače i zabio se u obalu

Trajekt udario u obalu kod Jablanca, lakše ozlijeđeni kupači

Lakše su ozlijeđena četiri kupača koja su prevezena vozilom hitne pomoći u Dom zdravlja Senj

Trajekt je umjesto u pristanište, uletio u stijene (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)Trajekt je umjesto u pristanište, uletio u stijene (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)Kasno poslijepodne trajekt je udario u obalu kod Jablanca. Radi se o trajektu „Barbat“ Rapske plovidbe koji prometuje na liniji Jablanac – Mišnjak na otoku Rabu.

Još uvijek nisu poznate sve okolnosti nesreće, no u Županijskom uredu 112 u Gospiću rekli su kako su o nesreći obaviještene nadležne službe i stavljene u stanje pripravnosti.

Novi list piše kako je trajekt zbog još neutvrđenog razloga „promašio“ pristanište i udario u stjene pedesetak metara dalje. Pri tome je ozlijedio nekoliko kupača koji su se nalazili na tim stijenama.

Od udara je oštećeno i nekoliko automobila koji su se nalazili u trajektu, a zbog nasukavanja je trajektu teže oštećena osovina propelera. Procjenjuje se da će operacija odsukavanja započeti već sutra.

Iz ministarstva prometa priopćili su kako se nesreća dogodila nešto prije 18 sati pri čemu su lakše ozlijeđena četiri kupača koja su prevezena vozilom hitne pomoći u Dom zdravlja Senj.

„Trajekt „Barbat“ plovio je na redovnoj liniji Mišnjak-Jablanac i prema prvim informacijama otkazale su mu komande za upravljanje, te je počeo trubiti kako bi upozorio kupače. Na mjesto ove pomorske nesreće izašli su djelatnici Lučke kapetanije Senj koji obavljaju očevid. Na putu za Jablanac je i državni tajnik za more Mario Babić“, stoji u priopćenju Ministarstva.

Advertisements
Verschlagwortet: , , ,