Mafia General Mladen Kruljac in Kroatien verhaftet

Posted on August 13, 2011 von

1Im Moment wird untersucht, wie so einer ein billiger Bar Türsteher (identisch wie Ramuz Haradinaj im Kosovo), je in solche Stellungen kam, als Schützling des Faschisten Mesic, der eine sehr dubiose Rolle in den Balkan Kriegen ebenso spielt und Schutzherr der Ustasha Mord Horden ist.

Andere Artikel auch in Deutsch!

 

General Mladen Kruljac, wurde als Mafia Boss in Kroatien verhaftet

08.07.2011. | 18:17

ZEMLJIŠNE MALVERZACIJE Uhićen general Mladen Kruljac, pod istragom još devet visokih časnika, priveden i Hajdukov suvlasnik Ivan Rimac

NAJNOVIJE

Oko 18 sati u zgradu PU osječko-baranjske dovedeni su general Mladen Kruljac i ostali osumnjičeni i USKOK-ovoj akciji vezano za malverzacije zemljištima na području Slavonskog Broda. Osim Kruljca navodno su uhićeni i poduzetnik Ivan Rimac, čelnik HDZ-a Brodsko-posavske županije Zdravko Sočković kao i načelnik Općine Sibinj Ivica Batinić te još neki vojni dužnosnici.

Svi su dovedeni u pritvorsku jedinicu USKOK-a u osječkoj policiji gdje bi trebali biti ispitani u sljedećih deset sati nakon kojih im može biti određen 24-satni pritvor, koji se može i produžiti za još 24 sata.

Nakon toga, ukoliko ih se ne pusti na slobodu, privode se sucu istrage s USKOK-ovim istražnim zahtjevom i nalogom za provođenje istrage. Sam dolazak u Osijek bio je s dva crna kombija zatamnjenih stakala, koji su bili u pratnji dva automobila. Bez zaustavljanja su ušli u garaže Policijske uprave.

15.25 Puna četiri sata trajao je pretres prostorija koje u Karlovcu, u zgradi Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske koristi uhapšeni general Mladen Kruljac. Konačno, u 15.02 sata, nakon što su vojni policajci tijelima zatvorili dio kroz koji se mogao vidjeti, odnosno fotografirati Kruljčev ulazak u crni Mercedes, kolona od tri vozila krenula je iz vojarne.

Kako ne bi morali čekati na uključenje u vrlo prometnu Domobransku ulicu, jedan je vojni policajac palicom „stop“ zaustavio promet u tom dijelu grada, te su tri automobila iz vojarne izjurila izrazito velikom brzinom. Zamjetili smo da su iz Zapovjedništva izuzeli neke predmete, te su u automobil odložili nekoliko smeđih vreća.

11.45 Nešto poslije 11 sati osumnjičeni general Kruljac dovezen je zgradu Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu.

Kolona od tri vozila ušla je na stražnji ulaz vojarne u Domobranskoj ulici. General Kruljac izašao je iz crnog Mercedesa Vito zatamnjenih stakala civilnih, zagrebačkih registracija. U Karlovcu će se u njegovoj nazočnosti obaviti pretres prostorija koje koristi kao zapovjednik HKOV-a.

Vozilo marke Mercedes upravljala je osoba u uniformi dok su u pratnji bila dva vozila, Honda osječkih registracija i Ford zagrebačkih oznaka.
Jutros je po nalogu USKOK-a u Osijeku uhićen general pukovnik Mladen Kruljac, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske. To je najviši djelatni časnik hrvatske vojske koji je ikada uhićen, javlja Jutarnji list.

Policijski kombi pred Kruljčevim stanom
Foto: Ado Buljubašić / CROPIX

Kruljac je navodno uhićen zbog malverzacija s građevinskim zemljištima u Slavonskom Brodu, a doznaje se kako se istražuje još devet visokih časnika i dužnosnika MORH-a.

Uz Kruljca je navodno uhićeno još nekoliko osoba, a među njima je i Ivan Rimac, najveći pojedinačni kupac Hajdukovih dionica, koji je kupio dionice “bilih” za 11 milijuna kuna.

Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a, potvrdio je Kruljčevo uhićenje za Index, rekavši kako se radi o predmetu u nadležnosti Uskočkog suda u Osijeku.

U tijeku je pretres Kruljčeve kuće na Srebrenjaku u Zagrebu, trebao bi biti izvršen pretres zapovjedništva kopnene vojske u Karlovcu, kao i njegov dom u Slavonskom Brodu, javlja Nova TV.

Josipović: Uvjeren sam da će postupak biti brz i pravičan

Predsjednik Josipović je uvjeren da će postupak protiv generala Kruljca biti brz, utemeljen na činjenicama i pravičan u ishodu te podržava rad državnih tijela na otkrivanju svih kaznenih djela, bez obzira o kome je riječ, stoji u priopćenju Ureda predsjednika povodom uhićenja generala Mladena Kruljca.

Nadalje se navodi da je predsjednik razgovorao s načelnikom Glavnog stožera o rukovođenju kopnenom vojskom nakon uhićenja njenog zapovjednika te je dobio jamstvo da će Oružane snage i dalje uspješno ispunjavati sve svoje zadaće.

Zapovjedništvo nad Hrvatskom kopnenom vojskom privremeno je preuzeo brigadni general Zvonko Peternel.

JL

MORH nije obaviješten

– U povodu vijesti o uhićenju zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general pukovnika Mladena Kruljca, a obzirom na upite medija Ministarstvo obrane želi priopćiti kako u ovom trenutku još uvijek nije zaprimilo službenu obavijest o tom događaju.

Ministarstvo obrane će po zaprimanju službene obavijesti od nadležnih tijela u okviru redovne procedure odlučiti o mjerama koje je dužno poduzeti sukladno važećim zakonima

– Sustav zapovijedanja u Hrvatskoj kopnenoj vojsci redovno funkcionira te HKoV-om trenutno zapovijeda zamjenik zapovjednika HKoV-a brigadni general Zvonko Peternel –  novodi se u priopćenju MORH-a.

Kontroverzni časnik i Mesićev čovjek

Kontroverzni časnik HV-a, bivši boksač, optuživan za nasilje i veze s podzemljem, Kruljac je još u vrijeme Račanove vlade bio suočen s ultimatumom: još jedan incident i morat će otići iz vojske.

Zbog teških optužbi za nasilničko ponašanje i divljanje po poratnom Slavonskom Brodu tadašnji predsjednik Stjepan Mesić bio je izložen žestokoj kritici kad je Kruljca 2002. imenovao zamjenikom zapovjednika Kopnene vojske, a 2007. i stepenicu više, zapovjednikom najvećeg i najvažnijeg roda HV-a.

Kruljac je u medijima optuživan da je zajedno sa svojom ekipom zlostavljao građane Slavonskog Broda, izazivao incidente i napadao ljude. Bio je u sukobu s Antom Prkačinom, pa su se međusobno optuživali za reketarenje i kriminal. Možda najtežu optužbu javno je iznio Tomislav Opačak, poduzetnik iz Slavonskog Broda, koji je tvrdio da ga je Kruljac s prijateljima oteo i maltretirao gurajući mu pištolj u usta.

Posljednji incident kakav ne priliči osobi njegova ranga zabilježen je u rujnu 2009. kada se našao usred tučnjave u zagrebačkom narodnjačkom klubu. U kasnim noćnim satima prijatelj Mladena Kruljca udario je voditelja narodnjačkog kluba Nec u Veslačkoj ulici u Zagrebu.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/142908/Default.aspx

Advertisements
Verschlagwortet: , , ,
Posted in: Allgemeines