Albanisches Mafia Parlament, fälscht gezielt Abstimmungen durch Topalli und Bedri Hoxha

Posted on Juli 8, 2011 von

0Die Albanische Parlaments Präsidentin Josefina Topalli, organisiert gefälschte Parlaments Abstimmungen, wie nun bewiesen wurde und durch erste Urteile, wurden in der Drogen Metropole Lazarate, rund um den Salih Berisah Partner, dem Drogen Boss: Aliku, 5 PD Wahl Commisionäre zu Haft- und Geldstrafen verurteilt.

7/5/2011

Albanien: 5 Commisionäre der Parlaments Wahlen in 2009, wurden nun verurteilt, wegen Wahl Fälschung

Zum ersten Male, wurden Wahlfälscher in Albanien verurteilt, welche Hunderte von falschen Wahlzetteln ausfüllten, im Ausland lebende Albaner, waren plötzlich in einem Mysterium anwesend und wählten usw.. Der Vorgang war in der Ortschaft Ruzhdie, welche zum Drogen Ort Lazarate gehört und damit zu Salih Berisha Langzeit Partner im Drogengeschäft: Dasho Aliku, der dort vor 10 Jahren schon Bürgermeister war.


Mit 73 passierte das Volks Zählungs Gesetz, das Parlment, wobei der PM Salih Berisha nicht anweisen war. 71 Stimmen sind notwendig, aber in Wirklichkei fiel das Gesetz durch, mit 69 Stimmen. Die 2 Abgeordnenten der PDIU, um Idrizi Tahiri, enthielten sich der Stimme, was sie auch im TV sagten.

Die nicht anwesenden Abgeordneten der PD Lefter Maliqi und Gëzim Dibra (Parlaments Nachbar sind: Arenca Trashani „Mafia Boss“, Rajmonda Bulku (Schwester des Profi Verbrechers Minister Genc Ruli“ dhe Astrit Bushati , stimmten aber lt.Bildschirm Anzeige des Parlaments ebenso für das umstrittene Gesetz (man will Daten über die Religon und Ethnie ebenso erfassen). Die bekannten Ganster: Viktor Gumi dhe Eduard Halimi (Hamalaj Mafia Boss, der ein ganzen Dorf illegal baute), haben das Parlament bei der Abstimmung bereits verlassen.

Hier wird deutlich gezeigt, das der Abgeordndete der PD Partei: Bedri Hoxha, Papier über die Abstimmungs Knöpfe, seines nicht anwesenden Kollegen Lefter Mailiqi ausbreitete und für ihn lt. Parlaments Abstimmung Tafel dann stimmte. Wer ist Bedri Hoxha: Er ist PD Chef, in der Berg Region Mat, rund um Diber und gehört zu den dümmsten Parlamentarieren, primitiven Mafiösen Zirkeln, wie auch sein Kollege Lefter Maliqi, der auch aus der Region stammt, mit gefälschten Titeln und Schulzeugnissen (Skhoder)  wie Ndard Ndoka. Hinter den meisten Wahl- und Abstimmungs Fälschungen auch im Kosovo und Mazedonien, sind Berg- und Dorf Albaner die Triebfedern, welche kein Demokratie Verständnigs haben.

https://i0.wp.com/www.parlament.al/web/pub/hoxha_b_8052_0.jpg

Hoxha, Bedri Selman
PD Chef, des Bergtales von MAT, Eigentümer der Beton und Baufirma: „Superbeton-Mati“

[ 29 Qershor, 2010 ]
Adresa: Kuvendi i Shqipërisë
Bulevardi „Dëshmoret e Kombit“, Tiranë
E-mail: bedrihoxha@hotmail.com

Të dhëna vetjake

Datëlindja: 07.04.1968
Vendlindja: Gur i Bardhë

Edukimi:

Qershor 1989:   Diplomuar në Universitetin „Luigj Gurakuqi“, Shkodër, dega mësuesi
Korrik    2009:    Diplomuar në Universitetin „Kristal“ Tiranë, dega Drejtësi

Veprimtaria profesionale:

Shtator 1989-qershor 1992:   Mësues në Gurrë të Madhe, Mat
Qershor 1992-shtator 1994:   Zëvendësdrejtor në shkollën 9-vjeçare, Bejne -Mat
Shtator 1994-korrik 1997:       Specialist në Drejtorinë Arsimore, Mat
Korrik 1997-shtator 2003:       Menaxher në Kompaninë e Ndërtimit „Superbeton-Mati“

http://www.parlament.al/web/Hoxha_Bedri_Selman_10722_1.php

Skandali në Kuvend, votimi i ligjit për regjistrimin, i falsifikuar

Deputeti Bedri Hoxha (me dorë nën gazetë) votoi edhe për Lefter Maliqin

TIRANË– Ligji për Regjistrimin e Popullsisë, i quajtur nga qeveria “Census” (mbledhje e informacionit me anë të pyetësorëve) është miratuar dje nga parlamenti shqiptar në kundërshtim me ligjin pasi mungonte numri i duhur i votave. Ligji mori vetëm 69 vota pro, por në mungesë të opozitës dhe të një faktori kontrollues, deputetët e mazhorancës kanë votuar për kolegët që mungonin. Fotot që shoqërojnë këtë shkrim tregojnë se si edhe deputetët votojnë për njëri-tjetrin. Dikush vendos një gazetë përpara për të mos rënë në sy, ndërsa dikush tjetër vendos xhaketën dhe shtyp butonin në emër të kolegut. Miratimi i këtij ligji kërkonte të paktën 71 vota, ndërsa mazhoranca kishte vetëm 69. Kjo e bën votimin të pavlefshëm.

***

Në seancën e djeshme plenare, kur u votua për prezencën e deputetëve në sallë, rezultuan 73 të pranishëm. Gjatë fundit të seancës, kur dhe deputetët u mblodhën të gjithë për të marrë pjesën në votim, në sallë dy karrige ishin bosh, të cilët i përkisnin deputetëve të Partisë Demokratike. Pasiguria e demokratëve për të kaluar ligjet, sidomos projektligjin për regjistrimin e popullsisë, solli dhe manovrën e tyre për të marrë votat e duhura. Për këtë ligji kërkoheshin 71 vota, ndërsa dy deputetë e Partisë për Drejtësi Integrim dhe Unitet, Shpëtim Idrizi dhe Dashamir Tahiri, abstenuan. Megjithatë në ekranin e Kuvendit të Shqipërisë rezultuan 71 vota pro, 2 abstenim. Në votim rezultuan të kenë votuar dhe dy deputetë Gëzim Dibra dhe Lefter Maliqi, të cilët nuk ishin të pranishëm. Ndonëse karriget ishin bosh, në ekran personat dilnin sikur kishin marrë pjesë në votim.

Nga numërimi që iu bë deputetë në sallë, rezultuan se 60 deputetë ishin ulur në sallë, 10 deputetë ishin ulur tek tavolina e ministrave dhe një votë ishte e kryetares së Kuvendit të Shqipërisë, Jozefina Topalli. Pikërisht mungesa e votave, nga 74 vota që ka mazhoranca, minus dy votat e deputetëve të PDIU-së, të dy deputetëve që mungonin dhe kryeministrit Berisha, e çonin mazhorancën në 69 vota. Kjo do të sillte dhe rënien e numrave për mazhorancës. Më herët, përpara nisjes së procesit të votimit, dy të zgjedhurit demokrat, Viktor Gumi dhe Eduard Halimi, janë kontaktuar nga drejtues demokrat për të ardhur në sallën e Kuvendit dhe për të votuar, pasi ndodheshin në seancën e Kolegjit Zgjedhor. Dy deputetët kanë lënë Kolegjin dhe janë paraqitur në Kuvend.

Edhe ndërprerja e seancës parlamentare për të mbledhur deputetët nuk e shpëtoi mazhorancës, përkundrazi e futi atë në procesin e manipulimit të votave brenda kampit të saj. Shumica e ligjeve u miratuar me 73 vota. Në rreshtin e katërt, në anën e djathtë, tre deputetët Arenca Trashani, Rajmonda Bulku dhe Astrit Bushati votonin edhe për një tjetër deputetin e tyre, Gëzim Dibra. Për projektligje të ndryshme, për të mos rënë në sy, nëse votonte njëri për kolegun, pas dy sekondash, votonte edhe tek personi. Ky veprim u bë sistematikisht. Ndërsa dy rreshta më prapa, një tjetër deputet demokrat, Bedri Hoxha, votonte për kolegun e tij, Lefter Maliqi. Ky i fundit nuk ishte i pranishëm në sallë, por që vota e tij ishte e pranishme në votimin për ligjin e regjistrimit të popullsisë. Deputeti Hoxha kishte pranë tij dy vende votimi. Njërin e kishte mbuluar me gazetë gjatë gjithës kohës, ku shtypte për votën e tij, ndërsa me dorën tjetër votonte për deputetin që mungonte, Lefter Maliqi.

Amendimet e PDIU që u miratuan

Pyetjet fakultative (si feja, kombësia, apo çdo lloj pyetje tjetër që mund të vihet si fakultative në formular) do të duhet të marrin përgjigje të sakta dhe të plota, përndryshe personat do të gjobiten. INSTAT detyrohet që të hetojë të dhënat e vetëdeklaruara nga individët me regjistrat, përfshi edhe regjistrin mbi gjendjen civile, çka do të thotë se këto të dhëna do të jenë tashmë objektive dhe askush nuk mund të mashtrojë mbi kombësinë.

73

Deputetë ishin të pranishëm në Kuvendin e Shqipërisë sipas prezencës së votuar gjatë seancës plenare. Ndryshimet në buxhet u miratuan me 73 vota pro, ndërsa ligji për regjistrimin e popullsisë u miratua me 71 vota pro dhe dy deputetët e PDIU-së abstenuan.

2

Deputetë të Partisë Demokratike megjithëse nuk ishin të pranishëm në sallë, njëri i qarkut të Shkodrës, Gëzim Dibra dhe tjetri i qarkut të Beratit, Lefter Maliqi, kanë shprehur vullnetin e tyre duke mos qenë në sallë, pasi kolegët e tyre votuan për ta.

Aldo Bumçi, relatori i ligjit

Ky projektligj është i dyti në 20 vjet. Në këtë kohë ka pasur shume ndryshime të shpejta. Shoqëria shqiptare është karakterizuar në ndryshime të reja. Këto të dhëna do t’i shërbejnë sipërmarrësve private për t’iu drejtuar popullit shqiptar. Ndryshe nga 2001 nuk do të shërbejnë për hartimin e listave zgjedhore, por si një bazë të dhënash për arsimin, ekonominë e kështu me radhë. Këto të dhëna nuk do të shërbejnë për regjistrin e gjendjes civile.

Të dhënat do verifikohen në regjistrin e gjendjes civile

TIRANË – Të dhënat që do të vetëdeklarohen gjatë procesit të regjistrimit të popullsisë do të verifikohen për përputhshmërinë e tyre me regjistrat e gjendjes civile. Një hap i tillë është marrë pas propozimit të PDIU-së për të marrë masa që të mos ketë abuzime me ligjin për regjistrimin e popullsisë. Megjithëse PD ka këmbëngulur se qëllimi i këtij ligji ka të bëjë më përdorimin e të dhënave për qëllime investimesh në arsim apo të tjera, aleatët e tyre e kanë kundërshtuar. Pas negociatave të zhvilluara edhe gjatë seancës plenare, është rënë dakord që të pranohen dy amendime, nga tre të propozuar. Amendamenti i parë thotë se pyetjet fakultative do të duhet të marrin përgjigje të sakta dhe të plota, përndryshe personat do të gjobiten. Së dyti, INSTAT detyrohet që të hetojë të dhënat e vetëdeklaruara nga individët me regjistrat, përfshi edhe regjistrin mbi gjendjen civile, çka do të thotë se këto të dhëna do të jenë tashmë objektive dhe askush nuk mund të mashtrojë mbi kombësinë. Pra, në momentin që dikush do të deklarojë kombësi tjetër nga ajo shqiptare, ai do të kalojë në proces verifikimi. Nëse rezulton se ka mashtruar do të gjobitet me 100 mijë lekë të reja. “Më duhet të them me keqardhje se ky proces realisht ka qenë i paqartë, jo transparent, dhe ndonjëherë provokativ. Procesi në fjalë duhet të kishte përfshirjen e grupeve të interesit, dhe do të duhej të merrte më seriozisht vërejtjet e bëra nga intelektualë apo figura të rëndësishme të jetës publike në vend. Regjistrimi i vërtetë duhet të kryhet tek autoriteti i gjendjes civile. Faktet e deklaruara dhe të vërtetuara prej tij i mbesin të vërtetës”,- propozoi deputeti i PDIU-së.

…………….

Denis Dedej

http://www.shekulli.com.al/shekulli/2011/07/08

Um diese Abstimmung geht es:

Das Albanische Chaos Parlament – Albania’s Parliament Votes to Probe Itself
März 18, 2011

18 Mar 2011 / 09:06

Parliament in Tirana has overwhelmingly approved the formation of an investigative commission that will probe the assembly’s own activity. But judging by the outcome of previous probes, little will ensue.

Besar Likmeta

Tirana

Albania’s parliament has voted to probe its own conduct, in response to complaints by opposition MPs about the speaker, Jozefina Topalli, which is also the deputy head of the ruling Democratic Party.

Opposition deputies have accused her of using harsh rhetoric in the assembly and of abusing the system of MPs „per diem“ allowances and other public funds. The speaker has called the allegations politically motivated.

The new commission follows hot on the heels of an earlier probe launched by the governing party following the January 21 unrest in the capital.

This has sought to prove that the anti-government rally that left four protesters dead was an attempted coup d’état, orchestrated by the opposition, the president, the secret service, the general prosecutor and four journalists.

Under pressure from the public and from international actors, the ruling centre-right Democrats have since quietly abandoned the probe. Members of the commission, made up only of Democratic Party MPs, have not met in weeks.

The ruling majority abandoned in a similar fashion a probe last year that sought to prove that Albania’s former communist leader, Ramiz Alia, was linked to an alleged massacre of Kosovo Albanians by Yugoslav Partisan forces in 1944 in Montenegro.

After Prime Minister Sali Berisha ordered the establishment of the commission, it met only once.

The new commission is expected to be bipartisan, with six majority MPs and five representatives of the Socialist opposition. The opposition is also expected to lead the probe by selecting one of its MPs as the commission’s head.

Both opposition Socialist and governing Democrats have used parliamentary probes in the past, especially in the run-up to elections. Although they manufacture a mountain of accusations and create a media flurry, few produce any hard facts.

The Democrats twice launched parliamentary probes targeting the work of opposition leader and Tirana mayor Edi Rama, before the 2003 and 2007 local elections.

In response to the latest probe into the speaker, the ruling party has threatened to launch a new probe against Rama’s personal finances, accusing him of having gained wealth illegally.

http://www.balkaninsight.com/en/article/albania-eyes-new-parliamentary-probe
Die hoch korrupte Parlaments Präsidentin Jozefina Topalli, wünscht das man die General Staatsanwältin Ina Rama feuert

Advertisements
Posted in: Albania, Allgemeines