Adviser des Gesundheits Minister Bukoshi im Kosovo: Ilir Tolaj verhaftet und

Posted on Juli 14, 2010 von

2Publikuar: E martë, më 13 korrik 2010

Arrestohet këshilltari i ministrit Bukoshi , Ilir Tolaj

Është arrestuar sot Ilir Tolaj, këshilltar politik i ministrit të Shëndetësisë Bujar Bukoshit. Tolaj ka qenë edhe Sekretar i Përhershëm në Ministrinë e Shëndetësisë në kohën kur ministër ishte Alush Gashi. Burimet e KTV-së kanë bërë të ditur se EULEX-i ka bastisur zyrën e tij, ndërsa Tolaj është arrestuar si i dyshuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare. Këtë arrestim e konfirmojnë edhe zyrtarë të misionit të EULEX-it përmes një komunikatë për media. Por, në njoftimin e EULEX-it nuk është bërë i ditur emri, duke publikuar kështu vetëm pozitën e personit të arrestuar. “Arrestimin e ka kryer policia e EULEX-it dhe policët e Kosovës që janë pjesë e Task Forcës Anti-Korrupsion, në kontekst të një hetimi penal për shmangie tatimi”, thuhet në njoftim.

http://www.kohaditore.com/index.php?cid=1,7,27925

Tolaj: Shëndetësia është në fund të pusit

Prishtinë, 22 mars 2006 (Kosovapress)

Fatkeqësisht, edhe gjashtë vjet pas përfundimit të luftës, Kosova ende nuk ka arritur ta ndërtojë një sistem shëndetësor adekuat dhe të aftë për t’iu përgjigjur sfidave dhe obligimeve. Mungesa e qasjes serioze ndaj sektorit shëndetësor nga të gjitha qeveritë e deritashme të Kosovës si dhe nga vetë ministrat që e kanë drejtuar atë, sipas Tolajt, ka ndikuar që ky sektor me rëndësi primare të bie në fund të pusit. Kjo ka rezultuar me fuqizimin enorm të pozitës së sekretarit permanent, duke e bërë kështu një person të paditur, profesionalisht të dobët, pa aftësi të të shprehurit, e pa sens politik, njeriun më të fuqishëm në shëndetësi. Rezultatet e kësaj janë evidente. Shëndetësia është në fund të pusit, tha në një intervistë për Kosovapress Ilir Tolaj specialist i sëmundjeve ngjitëse dhe shef i njërit prej reparteve në Klinikën Infektive në Qendrën Klinike Universitare të Prishtinës.

Ai thotë se në Kosovë ende nuk është arritur të krijohen struktura të qëndrueshme dhe të përgjegjshme institucionale shëndetësore pasi të gjitha aspektet e zhvillimit të sistemit shëndetësor i janë lënë zhvillimit stihik dhe improvizimeve të patolerueshme gjë që ka ndikuar që gjendja në këtë sektor me rëndësi primare të jetë e njëjtë me atë të pasluftës, në mos më keq.

http://www.kosovapress.com/kp/modules.php?name=Sections&op=printpage&artid=370

EULEX-i ka arrestuar Faruk Gashin nga Shtimja

Publikuar: E martë, më 13 korrik 2010

EULEX-i ka arrestuar Faruk Gashin nga Shtimja

Prishtinë, 13 korrik – Departamenti ekzekutiv i Policisë së EULEX-it, sot në Prishtinë, ka arrestuar një person lidhur me rastin Bllaca, i cili po vazhdon të hetohet.
Në njoftimin për media, EULEX-i  thotë se personi është i dyshuar për vrasje pas luftës, të kryera në qershor të vitit 1999 në komunën e Lipjanit.

Hetimet po zhvillohen nga ana e policisë së EULEX-it nën mbikëqyrje të Zyrës së Prokurorit Special të Kosovës.

http://www.kohaditore.com/index.php?cid=1,7,27930

Vor Geschichte, ueber die Todes Schwadronen der Kosovo Terroristen:

Gashi gehoert zu den Top kriminellen Kosovo Familien und eine junge Frau, wurde auf Michael Steiner angesetzt, wie es so ueblich ist bei den UNMIK Ganoven. Jeder UNMIK und KFOR Mann, hatte so seine Sex Wuensche von der Kosovo Mafia erfuellt bekommen.

siehe auch die legendaere IEP Studie ueber den Kosovo von 2007!

Ein vernichtendes Urteil, über Deutsche Politiker und die Fälscher
und Lügner wie Rückers vor Ort. Die komplette Unterwanderung und
Etablierung von kriminellen Gruppen, wird hier im Detail mit vielen
Quellen dokumentiert. Die enge Zusammenarbeit der Deutschen mit kriminellen Clans und ebenso die kontraproduktive Haltung der USA, werden dokumentiert.

Und im Irak läuft es genauso ab. Hier die komplette Studie, zum runterladen

http://balkanforum.org/IEP-BND/iep0001.PDF

Kosovo’s Sejdiu calls again for talks with Serbia

13/07/2010

PRISTINA, Kosovo — President Fatmir Sejdiu reiterated on Monday (July 12th) that Pristina and Belgrade could hold talks on any issue except Kosovo’s status. In his annual address to parliament, he urged Serbia to distance itself from groups inciting violence in northern Kosovo and called on the EU to condition Belgrade’s integration with changing its policy towards the former province. Sejdiu also described any notion of changing borders in the Balkans as dangerous. He urged Pristina institutions to step up the fight against crime and corruption and to engage more actively in fulfilling the criteria for EU and NATO integration, and for Kosovo’s inclusion in the EU’s visa liberalisation regime. (AFP, MIA, Radio Free Europe, KosovaLive – 12/07/10)

Advertisements
Posted in: Allgemeines