Arbeits Besuch des Serbischen General Stabs Chef im Kosovo bei der KFOR

Posted on Juni 4, 2010 von

2https://i2.wp.com/www.koha.net/repository/images/03-shefi-i-ushtrise-serbe4.jpg

Alle Miltiär Einheiten, inklusive der Kosovaren KSF, empfängt den Serbischen General Stabs Chef, bei diesem Arbeits Besuch, wo es um die Sicherheit der Region geht wie auch dem Kampf gegen Schmuggel und die OK!

Auf Albanisch:

Prishtinë, 3 qershor – Në një komunikatë për media të KFOR-it, thuhet se takimi u zhvillua “në kuadër të Komisionit të Përbashkët për implementim, i cili ka dalë nga Marrëveshja e Kumanovës në mes të KFOR-it dhe Forcave të Armatosura Serbe”.

“Qëllimi i vizitës ishte të ngrejë bashkëpunimin dhe sigurinë në të dyja anët e Vijës Kufitare Administrative. Në këtë takim u bisedua për çështje të interesave të përbashkëta, si: lufta kundër kontrabandës, siguria e vendkalimeve kufitare dhe problemi i kalimeve ilegale ne vijën kufitare administrative”, theksohet në komunikatë që e transmeton Radio Evropa e Lirë.Komandanti i forcave të armatosura të Ushtrisë së Republikës së Serbisë ka qëndruar të enjten në Prishtinë, ku është takuar me komandantin e KFOR-it, Marcus Bentler. Vizitën e ka paralajmëruar Ministria e Mbrojtjes e Serbisë, përmes një njoftimi, ku thuhet se gjeneralnënkoloneli Miloje Miletiq, që është kryeshef i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Republikës së Serbisë, do të qëndrojë në Prishtinë.
Sipas burimeve të Kohës Ditore, Bentler dhe Miletiq kanë diskutuar për gjendjen e sigurisë përgjatë zonës kufitare, për sigurinë brenda në Kosovë, veçanërisht për objektet fetare serbe. Shefi i Ushtrisë serbe, sipas këtyre burimeve, ia ka shprehur komandantit të KFOR-it shqetësimin për shkyçjen e antenave të operatorëve të telefonisë mobile serbe në Kosovë.
Një ditë më herët, agjencia e lajmeve FoNet ka njoftuar se dy gjeneralët do të bisedojnë për bashkëpunimin e Ushtrisë së Serbisë me KFOR-in.
………………

http://www.koha.net/index.php?cid=1,22,23740

Die Kaspar Organisation „Vetëvendosje“ mit Albin Kurti und seinen hoch kriminellen Hintermännern, kritisiert die KFOR, für den Empfang des Serbischen General Stabschef im Kosovo.

Vetëvendosje kritikon ashpër kreun e KFOR-it

Publikuar: E premte, më 04 qershor 2010
Vetëvendosje kritikon ashpër kreun e KFOR-it
Artikuj të ngjashëm

https://i1.wp.com/www.koha.net/repository/images/04-vetevendosje-per-kforin4.jpg
Prishtinë, 4 qershor – Lëvizja “Vetëvendosje” ka reaguar të premten lidhur me vizitën e kreut të Ushtrisë së Serbisë të enjten në Prishtinë, me ftesë të komandantit të KFOR-it. “Në Prishtinë u takuan komandantët e dy ushtrive që nuk e njohin pavarësinë dhe sovranitetin e Kosovës: …

http://www.koha.net/index.php?cid=1,22,23904

Im Kosovo empören sich immer mehr Menschen, über die kriminelle Kaste der „Eliten“, welche sich als Politiker verkaufen.

Posted in: Kosovo